Quan arribarà la meva comanda?

Per a garantir la major frescor del producte, totes les comandes realitzades entre Dilluns i Diumenge (fins a les 15.00), es recol·lectaran i enviaran el Dilluns següent abans de les 15.00 i arribaran en un termini màxim de 48h al seu domicili.

Puc retornar la meva comanda si alguna cosa no es correcta?

El nostre producte arribarà amb tota sumi frescor tu casa perquè gaudeixi al màxim de sobre propietats. Confiem tant en nostre producte i El nostre sistema de repartiment que estem segurs que Tot anirà sobre rodes. No obstant això, POTS exercici tus Drets de reclamacions i devolucions durante les 24 hores posteriors a la recepció de la comanda. Pots dirigir-te a la nostra secció de contacte per comunicar-nos qualsevol qüestió o suggeriment.

Què passa si en el moment del lliurament de la comanda no estic a casa?

No passa res, si estàs absent en el moment del lliurament, ens posarem en contacte amb tu i coordinarem de nou el lliurament quan estigues disponible sense cost cap.

Garantia de frescor

La garantia de la frescor en els nostres productes ve avalada per nostre sistema de treball. Una vegada que tu fas la comanda, nosaltres vam elaborar tu caixa amb productes recent collits, d'aquesta manera fem que el temps des que el producte es recollit de l'arbre fins que arribe a ta casa sigui el menor possible, mantenint intacta la frescor i les seves propietats.